Promotivna kampanja podjele sadnica održana u okviru AIRQ projekta

U sklopu naših promotivnih aktivnosti u okviru projekta “AIRQ – Jačanje uloge organizacija civilnog društva u promoviranju demokratskih principa i postupaka vezanih za PUO/SPUO (EIA / SEA) i zaštitu okoliša”, na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu u petak smo se družili sa našim građanima i dijelili sadnice.

 

Tom prilikom podijeljene su veće količine sadnica, dekorativnog bilja i ukrasnog cvijeća, namjenjenog za vrtni i kućni prostor. Naš info stol postavljen na Vilsonovom šetalištu privukao je pažnju sugrađanki i sugrađana, koji su pozitivno reagovali na inicijativu izražavajući interes da se informišu o događaju i aktivnostima koje provodimo, kao i spremnost da oplemene prostor u kojem borave, bilo da je riječ o kancelarijskom, stambenom ili vrtnom okruženju.

 

REC info stol na Vilsonovom šetalištu bilo je mjesto susreta, razgovora, razmjene ideja i savjeta, mjesto okupljanja onih koji su dijelili jednaku posvećenost prema prirodi i okolišu.

 

Podsjetili smo se zašto je važno brinuti o okolišu, o dobrobiti kojom nam priroda uzvraća, a pokazali smo da je briga o komšiliku i zajedništvo temelj vrijednostima koje gradimo.

Pozitivne reakcije uglavnom ženske populacije zabilježene su kroz izjave kako je “ovo nešto najljepše što se desilo poslednjih godina”, dijeleći radsot darivanja kao lavinu uzajamne podrške. U okviru akcije podijeljeno je preko 150 sadnica različitih vrsta ukrasnog bilja i saksijskog cvijeća.

22.08.2021. godine